CP-Vegan-Hycklare

CP = Den aktiva agenten i spontana ultra-normativa (latin: ultra ’på andra sidan om’) handlingar som klassas som vansinniga, vulgära eller allmänt smaklösa
Vegan = Modern asket som drar fram skuldkänslor hos andra människor genom sin blotta existens då de inte stödjer systematiskt förtryck, förföljelse och folkmord.
Hycklare = kontra-revolutionärt skällsord som används av reaktionärer för att trycka ner progressiva människor som upplever det besvärligt att leva helt renlärigt i nuvarande social kontext (Ett skithåls främsta vapen).

Wurst von Strigoi (Krovs Stroganoff)

Kategori: Allmänt

Som ni alla är bekanta med så håller jag ju på en del med demonologi och andebesvärjande och så, då jag, genom bergspredikan insett att jag som människa är otillräcklig. Jesus kanske inte avsåg att vi skulle börja åkalla demoner för att hjälpa till istället dock... men men, det innebär att jag gladeligen använder sådant som inte andra tror på i min matlagning.

Oavsett, dagens ingredienser är ahem, korvar gjorda på såkallad Strigoi, för er som inte är bekanta med Strigoi så sammanfattar wikipedia dem såhär:

"In Romanian mythology, strigoi are the troubled souls of the dead rising from the grave."
 
Så det handlar alltså om vandöda östeuropeér, och just i detta fallet har jag valt att att tolka veganism som "Inte äta djur" och levande döda vampyrtyper är ju monster och inte djur, alltså är det okej att äta dem. 
Det här behövs varjefall:

 
3 Deciliter sojamj....sojadryck
Basilika
Ett antal matskedar tomatpuré (På bilden är de i en tub)
Tre matskedar vetemjöl
Salt
Svartpeppar
En burk svampinjoner
En mald och sammanpressad Strigo-vampyr, Även känd som A&As JÄTTEKORV som mättar många
Vitpeppar
En Paprique
Jättemånga nedmalda paprikor i en påse (Paprikapulver)
En gul lök
Sojagrädde
 
(Läs gärna receptetet med Per Gahrton-tonläge för ökat nöje.
 
1. Skjut upp lagandet av maten en dag, då ditt kök är fyllt av tjecker, slovaker och allsköns pack. 
2. Överväg att ringa Gyllene Gryning för att hjälpa dig ha "ditt" kök i fred
3. Slå bort den idén
4. Gör en redning genom att slänga de tre matskedarna vetemjöl i en bunke, fyll på med lite vatten och rör om sådär 3-4 gånger.
5. Gråt en skvätt över tingens förgänglighet, de stackars negrerna i Afrikatt och alla andra orättvisor här i livet samtidigt som du hackar löken
6. Hacka sedan paprikan i lagom stora bitar
7. Häll olja gjord på oliv ner i den orangea stekpannan
8. Fräs lök och paprika i oljan
9. Öppna upp konservburken med en konservöppnare
10. Häll ner 75% av svampinjonerna i den fräsande paprikalökröran (Spar de kvarvarande svampinjonerna till ditt kommande projekt "Herrens Kruka"
11. Häll på paprikapulver i paprikalökröran
12. Låt det fräsa ett tag
13. Häll ner 2 matskedar tom matpuré
14. Häll ner sojamjöl...sojadrycken och redningen du gjorde i början.
15. Bli missnöjd med färgen och ta i en sked pur tomat é till.
16. Krydda hejvilt vet jag
17. Nu är det så här, att medans du gjort allt det andra har du även lyckats hacka korven.
18. I med korven!
19. Äh vafan, i med sojagrädden också vet ja.  
20. Rör om tills det inte är tydlgt vad som är grädde och vad som är... öh.. det andra. (Blanda mao.)
21. Dra dig till minnes vad som hände sist du lagade mat, där det inte var tillräckligt kryddat.
22. Krydda lite mer
23. Be en bön till de mörka gudarna om att det skall smaka gott
24. Smaka
25. Yay! Det smakade gott!
26. Kom på att du har helt glömt att koka ris nu.. ät med två frökornsmackor istället.


Ser det ut sådär så har du gjort rätt


För den skarpögde
Du kanske noterat att i titeln står det inte "Korv Stroganoff" utan "Krovs Stroganoff?". Jag upptäckte den här missen för ett tag sedan, men då jag tyckte att uttrycket krovs hade en ganska bra klang så valde jag att behålla det. 

Originalrecept:
http://vegania.net/grytor.html

Powerbiffar

Kategori: Allmänt

 
För att göra powerbiffar behöver du (Notera att detta inte är den slutgiltiga ingredienslistan)

4 dl fiberhavregryn
4 dl röda linser
Chilikrydda
3 feta morötter
en halv gul lök
Två dattar paprikapulver
Amerikansk grillkrydda (som inkluderar chili!)
En halv vitlök
Massa ströbröd
Vatten

1.Inse att du inte har allt du behöver till receptet (Planen var receptet som står längre ner i bloggen)
2. Inse även att du är luspank (3 kronor på kontot, 2 på fickan samt en 1.5l Pet-flaska) sedan du "råkade", av en principsak bränna det mesta av dina pengar på öl föregående helg
3. Nöj dig med en halv lök istället för en hel och tre istället för fyra feta morötter
4. Leta efter din bunke och ditt decilitermått i köket
5. Bli asförbannad för att du inte hittar dem
6. Domdera för dig själv i köket i fem minuter
7. Gå och knacka på hos din Taiwanesiska korridorare och låna ett decilitermått av henne
8. Koka upp linserna enligt anvisningen på förpackningen
9. Skölj morötterna, men skit i att skala dem. Skal är säkert bra.. 
10. Lägg havregrynen i en bunke
11. Hacka löken, inse att ena delen av den halva löken är dålig, så nöj dig med en fjärdedels lök
12. Häll i vatten precis så att det täcker havregrynen
13. Fulriv morötterna
14. Skär av kanterna på vitlöksklyftorna
15.Skala vitlöksklyftorna
16. Pressa vitlöksklyftorna
17. Hiva i De fulrivna morötterna, de pressade vitlöksklyftorna, dattarna paprikapulver, kryddan.. och tja, nu när jag tänker efter.. typ allt, utom ströbrödet.
18. Rör ihop dem i bunken som -inte är din- bunke
19. Häll upp ströbröd i en skål
20. Plocka loss en biff ur smeten och ströa den två gånger i bröaskålen
21. Lägg i den orangea stekpannan (Jag glömde visst nämna att du skall ha värmt upp den med lite grek-olja i)
22. Bli väldigt missnöjd med konsistensen, häll på lite grekolja (olivolja) bara för att
23. Häll i 2dl havregryn till för att få biffarna lite mer fasta
24. Misslyckas
25. Prova med 2dl vetemjöl
26. Misslyckas
27. Hiva i lite no-egg-pulver också
28. misslyckas
29. Häll i massa ströbröd
30. LYCKAS
31. Fundera på vad du skall ha till.. 
33. Bli träffad av en blixt från klar himmel och inse att du har ju gjort powerbiffar.  Röda linser ger proteiner, Havregryn och vetemjöl och vadfansomhelst ger kolhydrater och fett får du ju från olivoljan.typ
34. Inse att du gjort Powerbiffar, så ät dem med lite grill&kebabsås och håll käft!


Om röran ser ut sådär (Den i bunken) så behöver du hälla i mycket mer ströbröd!


Om biffarna ser ut sådär så är du klar, de blev faktiskt ovanligt goda! 

Currygrüta

Kategori: Allmänt

VARNING:

Denna rätt kräver extremt mycket planering, och bör inte bjudas på lättvindigt!


Currygrüta


Överblivna Tzaybitar
2 burkar kokosmjölk
En drös wokmix
En burk röd currypasta
En burk röd curry
En burk borlottibönor
2 paket nudlar
En billig tvååtta
Paprikapulver



1. Köp en massa paket wokmix på hemköp när de säljer dem för tio kronor styck
2. Gå hem
3. Lägg dem i frysen
4. Vänta några veckor
5. Laga Pyttipanna med Tzay
6. Vänta nån vecka
7. Öppna tvååttan och börja dricka
8. Hämta konservöppnaren i högra lådan (mittemellan vaskarna)
9. Öppna kokosmjölkkonserverna
10. Bli helt jävla panikslagen när du ser att de är klumpiga
11. Rådfråga din vän Pristina Kohlmann Himmlersjö om det skall vara så
12. Dra en lättnandens suck
13. Hiva i mjöken i den orangea grytan
14. Gå ut i vardagsrummet och titta på dina korridorares skidresebilder
15. Rusa in i köket när du inser att kokosmjölken håller på att koka över
16. Sänk värmen lite grann, flytta grytan åt sidan, så att det inte kokar över
17. Börja hiva i wokmixen
18. Inse att allt inte kommer att få plats
19. Begränsa dig
20. I med tzaybitarna också vet jag!
21. Dra i jättelite av Borlottibönorna, för mer får faktiskt inte plats.
22. Släng ner två matskedar röd currypasta
23. Titta på den bleka sörjan.. 
24. Kom på att du gör ju dubbel sats från grundreceptet
25. Släng i två matskedar till
26. Tyck fortfarande att det är en blek sörja... 
27. Hiva i lite lagom med röd curry
28. Bli förvånad då du ännu inte är nöjd med färgen!
29. Släng ner en drös paprikapulver i den bleka sörjan också
30 Skåda när magin sker, hur grytan sakta men säkert börjar anta en acceptabel, om än något kräklik färg.
31. Tvinga din korridorare Emma från Taiwan att äta av den
32. Se på när hon plötsligt ser väldigt chockad ut och rusar ut i köket efter ett glas vatten
33. Mobba henne lite, då det inte alls var SÅ starkt. 
34. Ät.
35. Spar dina nudlar till en annan dag.



"The colour is more important than the taste" - Jan Šponer