CP-Vegan-Hycklare

CP = Den aktiva agenten i spontana ultra-normativa (latin: ultra ’på andra sidan om’) handlingar som klassas som vansinniga, vulgära eller allmänt smaklösa
Vegan = Modern asket som drar fram skuldkänslor hos andra människor genom sin blotta existens då de inte stödjer systematiskt förtryck, förföljelse och folkmord.
Hycklare = kontra-revolutionärt skällsord som används av reaktionärer för att trycka ner progressiva människor som upplever det besvärligt att leva helt renlärigt i nuvarande social kontext (Ett skithåls främsta vapen).

El pytt en pann

Kategori: Recept

Idag har jag tillagat vegansk pyttipanna på inrådan av min nya vän, vänstervegannazisten, det låter lite konstigt förstås, men man måste betänka att vi lever i en värld som befolkas av både nationalbolsjeviker och anarkofascister, så varför inte vänstervegannazister? Egentligen är inte min vän nazist på riktigt (hoppas jag), men vi kan ju säga det, så det blir lite mer dramatiskt.  Oavsett, det var inte meningen att vi varken skulle tala politik eller vänner här, utan snarare publicera instruktioner för hur du skapar din alldeles egna El pytt en pann. Som vanligt ger jag instruktionerna i punktform, steg för steg. 

Grillkrydda
Tzaybitar
En uppsättning Solanum tuberosum
Lite morötter (Trodde ni, men det hade ni redan hemma!)
Rödbetor i en burk av glas
En Gul lök
Svampinjoner
Broccoli1. Gå upp riktigt tidigt (08:30) och köa utanför Hemköp med en god vän, anledningen är att ni skall ha hört att de säljer julmust för 1 krona flaskan. 
2. När personalen öppnar går ni in, och debatterar högljutt vad för sorts dårar som står och köar utanför en matbutik klockan nio på morgonen (Gärna så att pensionärerna hör)
3. Bli besviken när ni inser att det handlade om 33cls flaskor och inte 1.5liters
4. Passa på att köpa ingredienserna till El pytt en pannen
5. Inse ett antal timmar senare att du glömde köpa Tzay.. Ve och fasa
6. Bestäm dig för att du går lite senare och köper det innan du lagar mat
7. Köp det lite senare, när du väl kommer hem så slår det dig att det blir lite traggligt att göra pytt på frusen tzay
8. Skjut upp matlaget till imorgon
9.Dagen efter; Släpa ut din laptop och ingredienser i köket. 
10. Sätt igång Battles in the North på spotten, när man lagar mat är det extremt viktigt att man känner sig häftig, annars blir inte maten god. 
11. Haka potatis och morötter i lagom stora bitar
12. Tröttna på lagom stora bitar och börja fulhacka istället
13. Filosofera en sväng, inse att du hör mer hemma i det fula, men liksom.. skräpmat är godare än finmat, fulrivning och fulhackning är mycket bekvämare än finriv och finhack, fulvin är billigare än fin vin, likaså med fulöl. Fint folk kommer sent, men du är alltid i god tid.. Det är nästan så att de enda punkterna som du inte är ful på är de punkter där det räknas; i själen, hjärtat och i utseendet! Glöm inte bort hur ödmjuk du är dessutom. 
14. Hiva ner de hackade kartofflarna och gulerötterna i den oranga stekpannen, vid det här laget bör den vara något uppvärmd.
15. Böra ha.... tröttna plötsligt på att lyssna på Abbaths ylande och bli mer sugen på att höra Silenius och Protector yla. 
16. Alltså, sätt igång "Raising with the battle-orcs"
17. Hacka Tzay, Lök och Svampinjoner, titta till stekpannan lite då och då
18. När du stekt ett tag och överöst med svartpeppar, inse att.. ojdå, allt kommer inte få plats i stekpannan.
19. För över potatis och morötter till valfritt kärl
20. Släng ner Tzayen och de andra gojset i stekpannan
21. Stek
22. Krydda lite vårdslöst, såsom bara en mästare kan, så att det nästan blir mer grillkrydda och peppar på spisen än i maten
23. Kom plötsligt på. "VISST FAN, Broccolin!".. hiva i den i stekpannan också,
24. På med lite citronsaft
25. Stek färdigt
26. Ta fram en ugnssäkerform
27. Överför ALLT till den ugnssäkra formen (Då allt måste få plats i samma kärl)
28. Börja städa spisen efter dig. Det är en jättesmart idé att torka av spisen när plattan har varit på i snart 25 minuter.
29. Bränn dig. 
30. Ät maten tillsammans med rödbetor så att det blir lite rolig färg på käket. 


Notera den vackra färgen på broccolin

Bonusbild på veganpizza som jag inte orkat skriva om:Efter ett EU-dekret för att främja handeln år 2008 så definieras numer riktigt små hundar som grönsaker snarare än djur, alla veganer världen över (speciellt i Kina) jublar: