CP-Vegan-Hycklare

CP = Den aktiva agenten i spontana ultra-normativa (latin: ultra ’på andra sidan om’) handlingar som klassas som vansinniga, vulgära eller allmänt smaklösa
Vegan = Modern asket som drar fram skuldkänslor hos andra människor genom sin blotta existens då de inte stödjer systematiskt förtryck, förföljelse och folkmord.
Hycklare = kontra-revolutionärt skällsord som används av reaktionärer för att trycka ner progressiva människor som upplever det besvärligt att leva helt renlärigt i nuvarande social kontext (Ett skithåls främsta vapen).

Grönsaksbiffar med Couscous och universalsås

Kategori: Recept

Ingredienser

4 feta morötter
4 Dl röda linser
1 gul lök
Minst 4 dl havregryn
En massa ströbröd
1.5 Dl Couscous
Spädbarnslöv (baby-spenat)
Löjliga mängder paprikapulver
En dutt salt
En ditt Basilika
Lite salt
En skvätt vitpeppar
För lite grillkrydda
En drös mjöl
Drakurin (Säljs som blå karamellfärg i affären, precis som krossade löss säljs som röd karamellfärg)
Universalsås
Instruktioner

1. Fråga din kamrat, den uppenbara vad denne äter, få höra något om biffar baserade på havregryn, linser och morötter, bestäm dig för att det, det är det som ger power
2. Rota runt på lite olika sidor på nätet efter morots, rotsaks och havregrynsbiffar bestäm dig för att blanda friskt bland de olika recepten
3. Vid det här laget behöver jag väl inte nämna var man skall gå för att köpa grundläggande grönsaker (Du har ganska mycket hemma redan).
5. Släng ner havregrynen i den schyssta bunken, häll på vatten så att de nästan täcker alla havregryn
4. Koka linserna sådär lagom, så att de flesta av dem har öh. . blivit mjuka (7-8 minuter?) i den oranga kastrullen.
5. SAMTIDIGT så finriver du två morötter, tycker att det är jobbigt och fulriver de andra två
6. Hacka löken, först med en ganska slö kniv, sen byter du till en vass. 
7. Blanda ALLT (utom couscous och spädbarnslöv) i bunken
8. Bli en aning missnöjd med konsistensen, så häll på lite mjöl och massa mer ströbröd och havregryn
9. Rulla ihop bollar av det,
10. Rulla dem i ströbröd, för det är så man gör.
11. lägg dem i den oranga stekpannan (med lite olja, jag kör på oliv för jag flyttade faktiskt ifrån Skåne för att komma undan raps, inte köpa rapsolja.)
10. Tryck till bollarna så de blir till biffar istället. Vänd på dem när de börjar bli fasta på ena sidan
11. Inse att maten håller på att bli fiskpinnefärgad, bli ytterst förargad över detta, då, som vi alla vet är fisk det äckligaste av äckligaste och mest avtändande som går att äta. 
12. Häll i lite drakurin i bunken istället
13. Rör om, och beskåda.. GRÖNsaksbiffarna blir GRÖNA
14. Fixa couscousen med hjälp av en vattenkokare
15. Tänk "Nu har jag stått och lagat mat till mig själv i en halv evighet, så jävla oförskämt att kräva att jag skall göra sås nu.." bestäm dig för att ta universalsås istället (Heinz är det godaste märket).
16. Provsmaka och inse att nästa gång skall det fan vara mer grillkrydda i!
17. Lägg upp couscousen, grönsaksbiffarna och spädbarnslöven
18. Gör riktigt många biffar, då du har det från omnipotenta källor att man kan frysa in och ha till senare.
19. Skriv ett blogginlägg så maten är kall när du väl skall äta den. 

Under måltiden kanske det passar sig att filosofera om det verkligen är grönsaksbiffar? Havre är ju inte grönsaker, morötter har blivit definierade av EU som en frukt för att man skall kunna sälja morotsmarmelad (WTF?). Lök är väl en lök? Å andra sidan är inte grönsak någon seriös definition till att börja med..

Kommentarer

  • fjun säger:

    hur många portioner är de beräknat för :P ?

    2012-03-23 | 21:52:10
  • Bortskämd medelklassunge säger:

    Ehh.. tja, öh... jag stoppade in det mesta i frysen så där fanns mat för ett par dagar.. :)

    2012-03-23 | 22:33:38

Kommentera inlägget här: